De eerste dagen. Hallo India!

12 oktober 2012 - Calcutta, India

We zijn eigenlijk nog niet echt begonnen. .Eerst gewacht op een rugzak die onderweg was blijven staan en toen was Harry ziek en zijn we naar de dokter geweest. Nu met antibiotica voor zijn longen moet het gaan lukken. Vanavond reizen we verder naar Sikkim en de schone berglucht van de Himalaya moet zijn werk daar verder doen...We hebben hier al wel een beetje stad geproefd. Het lijkt wat gemoderniseerd sinds 20 jaar geleden, maar de oude sfeer is er nog wel. Alle oude ambachten vertegenwoordigd langs de straat; de schoenlapper en de paraplureparateur met hun primitieve gereedschap en vele anderen. Je kunt hier langs de straat ook alles kopen, van eten tot kleding ,potten en pannen en ik heb een sterkere leesbril gekocht langs de straat. We hebben een prima hotel in de ' new market' . Het is een groot winkelcentrum met echte winkels en stalletjes en het is hier van 's morgens vroeg tot s' avonds laat koopzondag.. Druk, druk...En in de rest van de stad verkeer voortdurend vast zit en iedereen onophoudelijk aan het toeteren is.bij ons zou er een opstand uitbreken bij dit soort situaties denk ik. We hebben hier 's avonds al een paar keer flink regen en onweer gehad, tot mijn verassing, want ik dacht dat de moesson ieigenlijk voorbij was..Gisteren is de halve stad onder water gelopen en moesten we om droog in het hotel  te komen een riksha nemen. Die worden in de kleine straatjes nog getrokken door een mens!! Dat voelt genant als je zo vervoert wordt. Het waren wel gouden tijden voor hen.Deze situaties komen ons allemaal bekend voor, maar toch blijft het verbazen.We hebben ook al op de beroemde Howrah bridge over de rivier de Hoogly gelopen en met de veerboot overgevaren. Een beetje nostalgie, want 20 jaar geleden waren we hier ook al. De bestrating is verbeterd, maar je mag nog steeds geen foto's maken van zo'n militair strategies object (ha, ha).. Groeten allemaal ook van harry en tot hoors.

1. Betsie Arts:
    12 oktober 2012
    hallo Elly en Harry
    Fijn dat jullie reis begonnen is .Vervelend dat Harry ziek is maar zoals je schrijft zal de schone lucht hem hopelijk goed doen.De overige strubbelingen en ""verassingen "horen waarschijnlijk bij zo n reis en die kunnen jullie wel aan.Die drukte in Calcutta is dus wel iets anders dan het rustig wandelen in de Hoessenbosch maar waarschijnlijk erg indrukwekkend en enerverend.Fijn dat jullie ook nog wat nostalgie terugvinden op jullie reis.
    Na een aantal prachtige herfstdagen is het hier ook erg regenachtig geworden maar we stromen gelukkig nog niet over zoals bij jullie.
    Ik wens jullie veel wandelplezier in de Himalaya en ik kijk al weer uit naar julie nieuwe belevenissen.Veel beterschap voor Harry en ook groeten van Jan.
    gr. Betsie
  2. Gerda:
    12 oktober 2012
    Hee Elly en Harry,
    vervelend zo'n start.
    Wel fijn om iets van jullie te horen.
    Het kan alleen maar beter worden, geniet ervan en wel op tijd rusten!
    groetjes Gerda
  3. Ellen de Visser:
    13 oktober 2012
    Hallo Elly en Harry,
    wat een vervelend begin van de reis maar ik hoop dat het inmiddels beter gaat met Harry. Leuk om te lezen wat jullie nu al gezien hebben. Geniet verder van jullie reis.
  4. Emma:
    13 oktober 2012
    Leuk om dit allemaal te lezen.
    Fijne tijd gewenst.
  5. Deddy:
    Dag Harry en Elly,
    Zitten jullie al in de bergen. Benieuwd naar het
    volgende verhaal.
    Veel liefs en het ga jullie goed.
    groetjes deddy
  6. Roza Brouwer:
    Hallo Elly en Harry,

Goh, wat een vervelend begin El, gelukkig dat Harry
    weer wat opknapt en jullie toch met de reis verder kunnen. Elly ik hoop dat dit mailtje aankomt, ik heb dit nog nooit zo gedaan. Wel heel leuk hoor. Ik kom net thuis van het zondagochtend lopen. Was schitterend weer. Ik heb redelijk goed kunnen lopen.
    El en Harry, ik wens jullie verder nog een hele voorspoedige reis. en harry wens ik nog beterschap. Kijk goed uit maar geniet ervan. Liefs en een knuffel van Roza
  7. Trees Kerremans:
    14 oktober 2012
    Hoi Elly leuk om zo op de hoogte te blijven van jullie avonturen, jammer dat Harry niet helemaal in orde is, maar misschien knapt hij zo op als jullie in de Himalay zijn.
    Veel reisplezier en ik kijk uit naar je volgende verslag
  8. Antoinette:
    hallo ellie en harry
    ik hoop dat de ziekte van harry gauw over is want je moet in die landen niet ziek worden maar als je wat zuivere lucht hebt dan valt het wel weer mee ik wens jullie een heel voorspoedige reis en ik vindt het leuk om zo toch een beetje bij jullie reis te zijn groetjes uit oss
  9. Annegien:
    15 oktober 2012
    Hoi Elly en Harry
    Voelt het ook weer vertrouwd, feest der herkenning? Wat maken jullie veel mee in korte tijd...ik blijf jullie volgen en reis een beetje mee.
    Goeie ries, be well, Annegien
  10. Hilde Ober:
    11 november 2012
    Genoten van je verhaal, ik ben net twee dagen terug van 5 weken vakantie. Wat jij niet zult meemaken maar wij zijn ingesneeuwd geweest in Z.Duitsland. Ik ben benieuwd naar je verdere verhalen... Mijn dochter is vorige jaar daar geweest en heeft gevraagd of ik volgend jaar mee wil...
    Tot hoors